Een deskundige cuppingmassage bij massagesalon Monika Perger

Hebt u last van pijn of spierpijn? Loopt u rond met griep, bronchitis of kortademigheid en bent u op zoek naar een pijnloze behandeling? Of hebt u gewoon behoefte naar een fijne ontspanningsmassage? Kom dan langs bij massagesalon Monika Perger voor een professionele cuppingmassage in Krimpen aan den IJssel.

Wat is cupping?

Cupping is het plaatsen van cups, oftewel speciale glazen of kunststof kopjes, op de huid om deze lichtelijk vacuüm te trekken. De methode is populair omdat het enerzijds leidt tot ontspanning, en anderzijds een pijnloze manier is om allerhande klachten te behandelen. Door deze combinatie is cupping ook een dankbare massagemethode voor atleten en andere mensen die hun lichaam intensief gebruiken en op de proef stellen.

Over de oorsprong van cuppingtherapie zijn de meningen verdeeld. De methode wordt gebruikt binnen de Chinese en ayurvedische geneeskunst, maar komt eveneens al duizenden jaren voor in Griekenland en Egypte. Bekend is dat cupping in de meest oorspronkelijke vorm werd uitgevoerd met uitgeholde hoorns van dieren. Het werd wel gebruikt om slangengif uit wonden te trekken. In de loop van de tijd is cupping ontwikkeld tot een massagemethode voor ontspanning en de behandeling van pijnklachten, aanvankelijk met houten of bamboe cups en later met glazen of plastic exemplaren.

Waarom cupping?

Cupping heeft verschillende doelen. Een doel van een cuppingbehandeling is bijvoorbeeld om de circulatie van bloed en lymfe te bevorderen en zo versneld voedingsstoffen aan te voeren en gifstoffen af te voeren. Ook wordt cuppingmassage ingezet om pijn aan spieren of andere lichaamsdelen te verlichten of zelfs verhelpen. Wat u misschien niet verwacht is dat het daarnaast een beproefde methode is voor de behandeling van griep, bronchitis en kortademigheid, omdat het alles weer losmaakt en laat stromen.

Plan eens een afspraak om erachter te komen of een cuppingmassage iets voor u is. U bereikt de salon door na 13:00 te bellen naar 085 – 88 88 457. Tevens kunt u een bericht sturen middels het contactformulier. U kunt natuurlijk ook contact zoeken wanneer u vragen hebt over de salon of de behandelingen die wij bieden. Graag tot ziens bij massagesalon Moniek Perger in Krimpen aan den IJssel.

KOM TOT RUST

Bij Massagesalon Monika Perger!

MAAK EEN AFSPRAAK